Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 20 g di acqua + q.b. q.b. per inumidire
- 250 g di miele
- 100 g di uvetta, ammollata in acqua tiepida per 20 minuti e strizzata
- 100 g di mandorle, sgusciate e pelate
- 100 g di nocciole, sgusciate e pelate
- 100 g di gherigli di noci
- 70 g di frutta mista candita a pezzetti
- 350 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 10096 kJ / 2413 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 321.7 g
- Tłuszcz
- 112.1 g
- Błonnik
- 25.4 g
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1h 30min
Ricciarelli
7 godz.
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Maritozzo romano
11 Std.
Chiffon cake
4 Std.
Pizza di pasqua dolce
3h
Trippa alla trasteverina
45min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Ciambellone alla frutta secca
55p
Chiffon cake al limone
1h 30min