Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di farina
- 125 g di zucchero
- 150 g di burro morbido
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Ripieno
- 4 - 5 mele
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di granella di mandorle
- 150 g di burro morbido
- 125 g di zucchero
- 1 uovo
- 100 g di farina
- 50 g di farina di mandorle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1850.2 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta all'amaretto con crema
1h 5 min
Crostata di mele
1h 5 min
Torta di mele
1h
Torta rovesciata ai fichi
1h 15min
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10min
Crostata albicocche e lamponi
1h 20min
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Torta amaretti e mela
2h
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Torta di mele e nocciole
1h