Crostata di mele con crema di mandorle

Crostata di mele con crema di mandorle

4.3 70 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 250 g di farina
  • 125 g di zucchero
  • 150 g di burro morbido
  • 1 uovo
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
Ripieno
  • 4 - 5 mele
  • 2 cucchiai di zucchero
  • 2 cucchiai di granella di mandorle
  • 150 g di burro morbido
  • 125 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 100 g di farina
  • 50 g di farina di mandorle

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 442 kcal / 1850.2 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 53.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...