![Crostata di mele con crema di mandorle Crostata di mele con crema di mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B019ECFF-C078-48B0-81ED-5F1909949E32/Derivates/153f6fec-cf34-4240-83a5-76ce86d4b01a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di farina
- 125 g di zucchero
- 150 g di burro morbido
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Ripieno
- 4 - 5 mele
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di granella di mandorle
- 150 g di burro morbido
- 125 g di zucchero
- 1 uovo
- 100 g di farina
- 50 g di farina di mandorle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1850.2 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata di pere al cioccolato
1 Std. 20 Min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta di mele e nocciole
1h
Torta rovesciata alle pesche
1 godz. 5 min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h