Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 600 g di aceto di vino bianco
- 3 foglie di alloro secche
- 1 cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- 500 g di pomodori secchi
- 2 cucchiaini colmi di aglio disidratato in scaglie
- 2 pizzichi di peperoncino piccante rosso a pezzetti
- 2 pizzichi di timo secco
- 2 cucchiaini di origano secco
- 1 cucchiaini di basilico secco
- olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12451 kJ / 2976 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 321 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Composta di pomodori e capperi
1h
Funghetti sott'olio
721h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Pomodorini al naturale
1h
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Patè di peperoncini
30min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 godz. 30 min
Zucchine piccanti
55 min