Urządzenia i Akcesoria
Torta fior d'arancia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porzioni
Składniki
-
burro q.b.
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
50 g di latte
-
50 g olio di semi di girasole
-
250 g zucchero
-
3 uova
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
2 arance preferibilmente biologiche, pelate e a spicchi
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.2 g
Kalorie
1157.3 kJ /
276.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
51.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Incaricate in cucina
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Ciambella di zucca
1 godz. 20 min
Torta rustica di pere
2 godz.
Torta soffice al profumo di arance
55 min
Torta alle pesche
1 godz. 10 min
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min
Torta cioccolato e arancia
1 godz. 25 min
Torta tutta mele
50 min
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Nuvola all'arancia
1 godz. 5 min
Torta di mele e nocciole
1 godz.