![Dolcetti siciliani di mandorle Dolcetti siciliani di mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DF9CD10-3FDE-4F8B-9591-A114AF04A9B6/Derivates/A11D3A86-98D8-4340-8923-0E32D4C53C24.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di mandorle pelate
- 330 g di zucchero
- 80 g di albumi (3 albumi circa)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 20 g di zucchero a velo
- 30 mandorle pelate per la decorazione
- Wartości odżywcze
- na 30 pezzi
- Kalorie
- 1908 kJ / 453 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Cioccolatini alle mandorle
2 Std. 30 Min
Tetù
1 Std. 50 Min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Biscotti integrali alle mandorle
35 min
Paste di mandorla al pistacchio
3 Std. 30 Min
Biscotti cegliesi
1 godz. 10 min
Dolcetti di mandorle e cioccolato
50 min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 Std. 20 Min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 Std. 50 Min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1 Std.
Biscottini alle mandorle
35 min
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min