Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di mandorle pelate
- 330 g di zucchero
- 80 g di albumi (3 albumi circa)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 20 g di zucchero a velo
- 30 mandorle pelate per la decorazione
- Wartości odżywcze
- na 30 pezzi
- Kalorie
- 1908 kJ / 453 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Pane siciliano
2h 45min
Cioccolatini alle mandorle
2 godz. 30 min
Paste di mandorla al pistacchio
3 Std. 30 Min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Tetù
1 Std. 50 Min
Muffolette
3 Std.
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Biscotti mandorle e arancia
2h 20min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Panelle
1 Std. 25 Min