Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)

Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)

3.7 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 pezzi

Składniki

Impasto
  • 200 g di farina per torte
  • 30 g di zucchero
  • 40 g di strutto
  • 80 g di Marsala secco
  • 1 pizzico di sale
  • 300 - 400 g di olio per frittura
Ripieno
  • 150 g di zucchero
  • 3 - 4 pezzi di scorza d'arancia
  • 500 g di ricotta
  • 100 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 234 kcal / 980 kJ
Białko 5.18 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 25.28 g
Błonnik 1.26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...