![Dolcetti di pistacchi di Bronte Dolcetti di pistacchi di Bronte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/542FCE51-04A3-4C8E-B342-EB303C4CC658/Derivates/48A1D9C4-4E2A-4588-9306-B0E50BAC2F4A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati, senza pellicina (o sbollentati in acqua per 10 minuti e spellati)
- 150 g di mandorle, sgusciate e senza pellicina
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Biscotti shortbread bigusto
5h
Pancakes al forno
1h
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Coppa leggera al cioccolato
1h 40min
Torta cioccolato e arancia
1h 25 min
Salsa al gianduia
15min
Tonno fresco alla salsa di fragole
35min
Sorbetto alla papaya
15min
Torta soffice al pistacchio di Bronte
1ч. 30 мин.
Bon bon ripieni di mandorle e nocciole
1 godz. 50 min
Crostata alla nocciola
2h
Torta di limone e mandorle
1h 20min