Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati, senza pellicina (o sbollentati in acqua per 10 minuti e spellati)
- 150 g di mandorle, sgusciate e senza pellicina
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 150 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Biscottini alle mandorle
35 min
Biscotti shortbread bigusto
5h
Bon bon ripieni di mandorle e nocciole
1h 50min
Cuore al limone (senza lattosio)
2 Std.
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4h
Treccine alle nocciole
50 min
Torta soffice al pistacchio di Bronte
1h 30min
Risotto alla melagrana e coppa
35 min
Plumcake al pistacchio
1 godz.