Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di fragole, a metà + q.b per servire
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 uova intere
- 120 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino alla fragola
2 Std. 15 Min
Caponata di mele
50 Min
Semifreddo mandorlato
8 Std. 20 Min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3h
Crema alle fragole
15p
Budino allo yogurt e frutta fresca
3 Std. 10 Min
Sfincione favarese
3h
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 Std. 30 Min
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3h 30min
Tetù
1h 50min
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Sfinciuni
3h 30min