Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 250 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di sale
Condimento
- 400 g di mozzarella tagliata in pezzi (3-4 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 20 g di acqua
- 1 cucchiaini rasi di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 4 pizzichi di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2024 kJ / 488 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Schiacciata integrale ai pomodori
45 min
Stella di pane
3h 30min
Pizza mele e brie
1h 50 min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Mini tortini alla pizzaiola
55 min
Focaccine fantasia
2h 5min
Danish salate
1ч. 45 мин.
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 godz.
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Pan coniglio
5 godz. 5 min
Coppette biscotto
20 Min
Brioche francese al burro
5h 40min