Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 250 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di sale
Condimento
- 400 g di mozzarella tagliata in pezzi (3-4 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 20 g di acqua
- 1 cucchiaini rasi di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 4 pizzichi di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2024 kJ / 488 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Erbazzone reggiano
2 Std.
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Fiocchi
7h 30min
Focaccine integrali farcite
3h
Pasta sfoglia veloce
2 Std.
Focaccia tramezzino
2 Std. 5 Min
Piadina romagnola
15 Min
Cassoni integrali ripieni di spinaci
1sa 20 dk
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Crispedduzzi calabresi
1 godz. 5 min