![Grissoni rustici saporiti Grissoni rustici saporiti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D35027B7-9AEB-463A-9B4B-54614D27303D/Derivates/35FBBC27-5D3F-408C-A50A-FF20F6B0A942.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di provola affumicata, a pezzi
- 100 g di pancetta a cubetti
- 220 g di acqua
- 15 g di lievito in polvere
- 400 g di semola di grano duro + q.b. per infarinare
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Biscottini sandwich salati
1h 30min
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3h
Pizzette di finta sfoglia
45min
Pane scugnizzo
2h
Crackers classici
3h
Chiocciole al formaggio
4 godz. 15 min
Grissini tricolore
2h 15min
Crackers senza lievito
1h 15 min
Filoncini alle olive e formaggio
1 Std. 50 Min
Crackers all'acqua
3h
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40min