Ravioli di patate e gamberi
TM5 TM6

Ravioli di patate e gamberi

3.3 (3 oceny)

Składniki

Pasta fresca

  • 250 g di farina tipo 00
  • 2 uova

Ripieno

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di patate a tocchetti
  • 600 g di code di gambero fresche sgusciate e private delle interiora
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Terminare la preparazione

  • 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate, a striscioline
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di pomodori freschi a cubetti
  • ½ cucchiaino di sale
  • farina q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2439 kJ / 583 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
72.6 g
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy