Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 250 g di farina tipo 00
- 2 uova
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di patate a tocchetti
- 600 g di code di gambero fresche sgusciate e private delle interiora
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate, a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori freschi a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439 kJ / 583 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1 godz. 20 min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2h 20min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Burro ai funghi porcini
4 godz.
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Mille infranti in brodo
9h 50 min
Crocchette di gamberi
10 Std.
Bicchierini di mele al mascarpone
30 Min
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Crema di patate con polpo
1h