Ravioli di patate e gamberi

Ravioli di patate e gamberi

3.3 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 250 g di farina tipo 00
  • 2 uova grandi
Ripieno
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di patate a tocchetti
  • 600 g di code di gambero fresche sgusciate e private delle interiora
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 10 foglie di basilico fresche lavate ed asciugate, a striscioline
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di pomodori freschi a cubetti
  • ½ cucchiaino di sale
  • farina q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 583 kcal / 2439 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 72.6 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...