Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 250 g di farina tipo 00
- 200 - 250 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di peperoncino secco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crackers classici
3 Std.
Ciappe
1h 35min
Veneziane
2h 40min
Torcetti al burro veloci
1 Std.
Pizza stile Chicago
4 godz. 10 min
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 Std. 15 Min
Tarallini al latte
3 Std. 10 Min
Cornetto gigante
6 Std.
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Bannock
40 Min
Croissant francese
5 godz. 20 min
Brioche morbide molisane
7h