Crostata more e mirtilli

Crostata more e mirtilli

4.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Pasta Frolla
  • di zucchero
    70 g
  • di burro morbido, a pezzi
    200 g
  • di miele di acacia
    40 g
  • tuorlo
    1
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • limone, preferibilmente biologico la scorza
    ½
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00 setacciata
    300 g
Crema ai frutti di bosco
  • di more
    50 g
  • di mirtilli
    100 g
  • di zucchero
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di latte condensato
    50 g
  • di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
    5 g
  • di yogurt
    150 g
Terminare la preparazione
  • more q.b. per decorare
  • mirtilli q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 424.9 kcal / 1777.8 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...