Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à café de garam masala en poudre
- 15 g d'huile d'olive
- 50 g de pulpe de tomate
- 100 g d'eau
- 4 filets de poulet, coupés en morceaux
- 60 g de purée de noix de cajou
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 - 15 feuilles de coriandre fraîche
- 10 g de noix de cajou grillées, non salées et concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risetti au poulet, pesto estragon
30 Min
Porc aigre-doux
45min
Poulet au lait de coco et épices
50 Min
Bœuf aux cacahuètes
25 Min
Brochettes de poulet aux parfums d'Asie
1 Std. 45 Min
Porc vindaloo
2h 30min
Poulet au basilic
2h 30min
Sauté de porc aigre-doux
1 Std.
Purée de noix de cajou
50 Min
Poulet tikka masala
35min
Poulet aux noix de cajou et basilic thaï
45min
Blancs de dinde épicés à la mangue, boulgour aux raisins
2h 45min