Urządzenia i Akcesoria
Chestnut and Cranberry Stuffing
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions
Składniki
-
dried cranberries100 g
-
ruby port50 g
-
onions quartered70 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
garlic cloves2
-
sausagemeat broken in pieces450 g
-
breadcrumbs140 g
-
cooked chestnuts, peeled roughly chopped140 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves, chopped2 Tbsp
-
fresh thyme leaves½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
medium egg lightly beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.3 g
Kalorie
1291 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Carrot and Swede Mash
20 Min
Apricot and Nut Stuffing
45 Min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.
Christmas Bread Sauce
15 Min
Cauliflower Cheese
50 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Curried Parsnip Soup
30 Min