Urządzenia i Akcesoria
Chestnut and Cranberry Stuffing
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions
Składniki
-
dried cranberries100 g
-
ruby port50 g
-
onions quartered70 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
garlic cloves2
-
sausagemeat broken in pieces450 g
-
breadcrumbs140 g
-
cooked chestnuts, peeled roughly chopped140 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves, chopped2 Tbsp
-
fresh thyme leaves½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
medium egg lightly beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.3 g
Kalorie
1291 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Cranberry Sauce
1 godz.
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Brandy Sauce
10 min
Apricot and Nut Stuffing
45 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Marmalade-glazed Ham
1 godz. 50 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min
Carrot and Swede Mash
20 min