Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di strutto
Farcitura
- 500 g di acqua
- 500 g di friarielli o cime di rapa, puliti
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 12 filetti di acciughe sotto sale dissalate o sott'olio
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- cucchiaino di sale + q.b.
- 20 - 30 g di pinoli
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Pancotto con cime di rape
40 min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2 godz. 10 min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4h
Tortano speck e fontina
2 godz.
Lagane e ceci
1 Std.
Brioche ai peperoni
2 godz. 45 min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 godz.
Pizza di scarola
3h 30min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min