Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 170 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 100 g di zucchero
- 2 uova
- 200 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 cucchiaino di sale
Crema al latte
- 400 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 20 g di miele di acacia
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Brioches
4 Std. 50 Min
Crema gianduia
15 Min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3 Std. 30 Min
Marsigliesi
1h
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40 min
Pasta Choux
2sa
Pan di Spagna
1h 50 min.
Gelato biscotto cioccostelle
3h
Pasta di zucchero
1h 10 min
Zufoli
5h
Girelle bicolore
3h
Tortine paradiso
1h