Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema all'amarena
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
- 80 g di amarene sciroppate, sgocciolate
- 20 g di sciroppo di amarena
Terminare la preparazione
- 18 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 442 kJ / 162 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles al limone
1h 45 min.
Paris Brest
3h 30 min.
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1h 10 min.
Éclair all'arancia
7h
Crema pasticcera
15 min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1hod. 50min
Profiteroles
2h
Bignè menta e cioccolato
4h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Bignè con crema al pistacchio
3h
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min