![Bignè all'amarena Bignè all'amarena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e211f240-f36c-4c59-8dc3-638f7d6f7d56/Derivates/bd0ddc20-f029-4c88-8839-4ecb9bc74d6c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema all'amarena
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
- 80 g di amarene sciroppate, sgocciolate
- 20 g di sciroppo di amarena
Terminare la preparazione
- 18 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 442 kJ / 162 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di funghi e speck
1j 35 menit
Piccola pasticceria natalizia
4h
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1h 50min
Bignè cake
4h
Éclair come un Paris-Brest
5 Std.
Éclair all'arancia
7h
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Crocchette con salame piccante
9h 30min
Éclair alla crema di limone
4h
Glassa al cioccolato
20 Min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min