![Torta alla pasta di mandorle Torta alla pasta di mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39BACD43-52DC-447C-AFA2-665B3DAE626E/Derivates/9B1CCA7C-76B2-45BD-8602-2B2B904CAE8A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di burro fuso + q.b.
- 40 g di zucchero vanigliato
- 100 g di mandorle a lamelle
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 240 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- 500 g di pasta di mandorle (colorata)
- 1 pacchetto di caramelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2880 kJ / 685 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1h 30min
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min
Torta mimosa gelato
3h 30 min
Chiacchiere salate
55 Min
Finti lecca lecca
2h 45min
Bignè cake
4h
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Taralli dolci al profumo esotico
1h 30min
Biscotto ciocco-cocco
2 godz. 50 min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 Min
"Finta" cheesecake
1 Std. 55 Min
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min