Torta alla pasta di mandorle

Torta alla pasta di mandorle

3.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di burro fuso + q.b.
    75 g
  • di zucchero vanigliato
    40 g
  • di mandorle a lamelle
    100 g
  • di zucchero
    200 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
  • di albumi
    240 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pasta di mandorle (colorata)
    500 g
  • di caramelle a piacere
    1 pacchetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 685 kcal / 2880 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 92 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...