Wersje kompatybilne
Stelline ripiene di carne con mandorle e nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 120 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 2 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 50 g di patata, pelata e a pezzi
- 260 g di lonza di maiale a tocchetti (2 cm circa)
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di nocciole sgusciate e tostate
- 30 g di cipolla
- 160 g di burro a pezzi
- 200 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
- 100 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli al cacao con ripieno di ricotta e noci
1 godz. 30 min
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10 Std. 45 Min
Colomba salata
3 godz. 10 min
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1 godz. 30 min
Salsa di cipolle rosse e mele
40 min
Coppette biscotto
20min
Patate duchessa
1 Std.
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1h 10min
Letterine segnaposto
5 godz. 15 min
Sushi di pollo
1 godz. 5 min
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55 λεπτ.