![Filetto in crosta di patate Filetto in crosta di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/100696_1295-0-4904-4904.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 1000 g di filetto di manzo
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 500 g di acqua
- 4 patate grosse, pelate e a pezzi (3 cm)
- 40 g di burro a pezzi
- 10 g di farina
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 250 g di latte
- 80 g di speck a fettine
Terminare la preparazione
- 40 g di burro
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di polpa di pomodoro a pezzettoni
- 200 g di finferli freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35 min
Lasagne al forno
2sa 30 dk
Croissant salati agli spinaci
3h
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1h
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15 min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Lasagne valtellinesi
2 Std.
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Grissini al formaggio
1h
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1j 15 menit
Girandole di magro
1sa 5 dk
Crema spalmabile al tonno
15 min