Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag
- 2 Paprika, rot (à ca. 250 g), siehe Tipp
- 3 TL Paniermehl
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 10 g Olivenöl
- 250 g Ricotta
- 120 g Erbsen, TK
- 4 Eier
- 10 g Speisestärke
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 50 g Pinienkerne
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Crème fraîche
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1592 kJ / 380 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50min
Paprika-Feta-Tarte
1h
Porree-Feta-Tarte
2h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Tarte provençale
1h 40min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1h
Spinattarte
1h 20min
Kürbis-Tarte
2h 35min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min
Kürbis-Feta-Quiche
45min