Paprika-Ricotta-Quiche
TM6 TM5

Paprika-Ricotta-Quiche

4.2 (99 ocen)

Składniki

Mürbeteig

  • 150 g Mehl
  • 70 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
  • 50 g Wasser
  • ½ TL Salz

Belag

  • 2 Paprika, rot (à ca. 250 g), siehe Tipp
  • 3 TL Paniermehl
  • 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen
  • ½ Bund Basilikum, abgezupft
  • 10 g Olivenöl
  • 250 g Ricotta
  • 120 g Erbsen, TK
  • 4 Eier
  • 10 g Speisestärke
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 50 g Pinienkerne
  • 40 g Parmesan, in Stücken
  • 100 g Crème fraîche
  • ½ TL Paprika edelsüß

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1592 kJ / 380 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy