Paprika-Ricotta-Quiche

Paprika-Ricotta-Quiche

4.2 103 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Mehl
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Wasser
    50 g
  • Salz
    ½ TL
Belag
  • Paprika rot (à ca. 250 g), siehe Tipp
    2
  • Paniermehl
    3 TL
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    2
  • Basilikum abgezupft
    ½ Bund
  • Olivenöl
    10 g
  • Ricotta
    250 g
  • Erbsen, TK
    120 g
  • Eier
    4
  • Speisestärke
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Pinienkerne
    50 g
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Paprika edelsüß
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 380 kcal / 1592 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...