Gemüsetarte mit Feigentopping

Gemüsetarte mit Feigentopping

4.1 188 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Stücke

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    360 g
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Feigen, getrocknet (z. B. Softfrüchte)
    90 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Zitrone, unbehandelt 1-2 TL Schale fein abgerieben, 40 g Saft ausgepresst
    1
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr Würzen
    ½ TL
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Öl
    120 g
  • Wasser
    120 g
  • Paprika, gemischt in Streifen oder Stücken
    500 g
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    150 g
  • Zwiebel in Ringen (5 mm)
    1
  • Zucchini (ca. 300 g), in Scheiben (1 cm)
    1
  • Eier
    4
  • Crème fraîche
    80 g
  • Milch
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 19 g
Kalorie 2580 kJ / 616 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...