Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 60 g olive oil
- 200 g dried pappardelle pasta
- 2 garlic cloves
- ½ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 10 fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
- 90 g pancetta, cut into pieces
- 40 g pine nuts
- fresh ricotta cheese (not smooth), to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4052.4 kJ / 968.6 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 80.3 g
- Tłuszcz
- 62.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 384.5 mg
Alternatywne przepisy
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30min
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Caprese hasselback chicken
40min
Oysters Kilpatrick
15min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35 Min
Chicken and pesto risoni
35 Min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Chicken with spinach and almond pesto tagliatelle
35 Min
Mushroom and bacon pasta
30min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Risoni salad with artichoke and feta
25 min