![Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62D47C78-FDDF-4257-A4B5-6FC139A65797/Derivates/7A568B35-479A-49D6-892D-B53924793860.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 60 g olive oil
- 200 g dried pappardelle pasta
- 2 garlic cloves
- ½ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 10 fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
- 90 g pancetta, cut into pieces
- 40 g pine nuts
- fresh ricotta cheese (not smooth), to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4052.4 kJ / 968.6 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 80.3 g
- Tłuszcz
- 62.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 384.5 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 Min
Chicken and warm potato salad
55 Min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50 min
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 Min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 Min
Linguine with lemon and prosciutto
25 Min
Chicken and pesto risoni
35 min
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
Mushroom and bacon pasta
30 Min
Asian-style pork noodles
1 Std.