Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji
Składniki
-
200 g mleczka kokosowego
-
200 g jogurtu kokosowego
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 łyżeczka agaru
-
1 łyżka cukru kokosowego
-
3 łyżki miodu
-
2 pomarańcze, (ok. 300 g), miąższ, bez białych błonek, pokrojone na 2-3 cm kawałki2 czerwone pomarańcze (ok. 300 g), miąższ, bez białych błonek, pokrojone na 2-3 cm kawałki
-
wiórki kokosowe, do dekoracjipłatki kokosa, niesłodzone do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
924.4 kJ /
220.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Syrop waniliowy
30 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min