Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 6 - 8 Artischockenherzen aus dem Glas, abgetropft, geviertelt (ca. 150 g)
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, halbiert
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 15 g Zitronensaft
- 30 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 387 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Weiße-Bohnen-Dip
20min
Paprikacreme
30min
Feta-Cashew-Kugeln
20min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10min
Olivensauce
10min
Avocado-Erbsen-Hummus
30min
Oliven-Kräuterkuchen
1h 30min
Auberginen-Mandel-Dip
20min
Bruschetta mit Olivencreme
5 min
Oliven-Paté
5 min
Feta-Oliven-Aufstrich
5 min
Basilikum-Parmesan-Creme
5 min