Urządzenia i Akcesoria
Rote-Linsen-Dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen
Składniki
-
Kreuzkümmelsamen¼ TL
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl2 EL
-
rote Linsen100 g
-
Salz4 Prisen
-
Pfeffer3 Prisen
-
Chiliflocken¼ TL
-
½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 gestr. TL
-
Wasser250 g
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Minze abgezupft3 Stängel
-
Zitrone Bio, 4 Streifen (à 1 x 5 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Schafskäse cremig100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
1700 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsencreme mit Gemüsesticks
25 Min
Hummus aus dicken Bohnen
1 Std. 15 Min
Auberginen-Mandel-Dip
20 Min
Auberginencreme "Orient"
2 Std.
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 Min
Möhren-Hummus
50 Min
Auberginen-Dip
50 Min
Zitrus-Aioli
10 Min
Paprika-Hummus
10 Min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 Min
Schafskäse-Creme
5 Min
Dip Dip Hurra
10 Min