Kichererbsencreme

Kichererbsencreme

3.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
10 Portionen

Składniki

  • Kichererbsen, getrocknet
    300 g
  • Wasser zum Einweichen
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Tahin
    30 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Rapsöl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika
    3 Prisen
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 139 kcal / 582 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...