Wersje kompatybilne
Veganes Mandel-Eis mit Rhabarber-Grenadine-Kompott
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandeleis
- ½ Vanilleschote, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 350 g Mandeldrink (z. B. von Alpro)
- 150 g Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z. B. Soy Whip von Soyatoo), siehe Tipp
- 150 g weißes Mandelmus
Kompott und Fertigstellung
- 40 g Wasser
- 20 g Grenadinesirup
- 30 g Zucker
- 250 g Rhabarber, längs halbiert, in Stücken (ca. 2 cm), siehe Tipp
- 50 g Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z. B. Soy Whip von Soyatoo)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1871 kJ / 450 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veganaise - vegane Mayonnaise
15min
Vegane Crème Brûlée
4 godz. 45 min
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4h 30min
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Vegane Erdnuss-Schoko-Cookies
50min
Vegane Mayonnaise
5 dk
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5sa
Vegane Donauwellen
4sa 15 dk
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Vegane Eierspeise
10 dk
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 Std.
Veganer Marmorkuchen
1h 20min