Tomatensuppe mit Burrata

4.6 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Fleischtomaten reif (siehe Tipp)
    1000 g
  • rote Zwiebeln in Scheiben (1-1,5 cm)
    100 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • Olivenöl
    2 EL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Wasser
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Basilikumblatt, frisch plus extra zum Garnieren
    40 g
  • Schlagobers
    40 g
  • Burrata (4 Kugeln, siehe Tipp)
    400 g
  • Schwarzbrot gewürfelt, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 938 mg
Białko 26 g
Kalorie 1920 kJ / 456 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...