Garnelencurry

4.9 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Chili, frisch entkernt, mittelscharf
    1
  • Korianderblätter, frisch
    10 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    40 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Tomatenmark
    70 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält aufgetaut und Zimmertemperatur (siehe Tipp)
    500 g
    500 g Garnelen, roh, mittelgroß, geschält, frisch und Zimmertemperatur
  • Korianderblätter, frisch zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1343 mg
Białko 21 g
Kalorie 1795 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...