Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Couscous
- 250 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Rindsuppe (siehe Tipp)
lub 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) (siehe Tipp) - 100 g Zwiebeln, geschält, geviertelt
- 250 g Zucchini, in Stücken (3 cm)
- 40 g Olivenöl
- 2 ½ Teelöffel Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 250 g Faschiertes (vom Rind)
- 3 TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- 20 g Weißweinessig, etwas mehr zum Abschmecken
- Pfeffer, gemahlen, nach Geschmack
- 4 EL griechischer Joghurt (10% Fett) (opcjonalnie)
- ½ Gurke, in Streifen geschält (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1525 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One Pot Feta Pasta
35 Min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
1h 10min
Marinierte Hendlfilets in BBQ-Sauce
4 Std.
Brokkolisalat mit Apfel und Rind
30 Min
Überbackene Spinat-Palatschinken
1 Std. 30 Min
Spinatsalat mit Hendl, Pfirsichen und Walnüssen
30 Min
Garam-Masala-Hähnchen mit Reis
50 Min
Feta-Melanzani-Aufstrich
30 Min
Chinesische Nudeln mit scharfem Faschierten
45 Min
Lammragout mit Sellerie-Püree
1h 10min
Maronihonig
15min