Ras el Hanout Rind mit Couscous und Zucchini

Ras el Hanout Rind mit Couscous und Zucchini

4.4 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Couscous
    160 g
  • Wasser
    250 g
  • Gewürzpaste für Rindsuppe (siehe Tipp)
    1 geh. TL
    1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l), (siehe Tipp)
  • Zwiebeln geschält, geviertelt
    100 g
  • Zucchini in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz etwas mehr zum Abschmecken
    2 ½ Teelöffel
  • Faschiertes (vom Rind)
    250 g
  • Ras el Hanout (siehe Tipp)
    3 TL
  • Weißweinessig etwas mehr zum Abschmecken
    20 g
  • Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
  • griechischer Joghurt (10% Fett) (opcjonalnie)
    4 EL
  • Gurke (opcjonalnie) in Streifen geschält
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1525 mg
Białko 17 g
Kalorie 1773 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...