Vieira con parmentier de ibérico y Pedro Ximénez

4.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 100 g de aceite de girasol
  • 150 g de vino Pedro Ximénez
  • 1 hueso de jamón ibérico
  • 400 g de agua
  • 500 g de patatas peladas en dados de 1,5 cm
  • 380 g de nata
  • 1 pellizco de sal en escamas
  • 1 - 2 cucharada de aceite de oliva
  • 8 vieiras con coral abiertas transversalmente
Montaje
  • 4 - 8 lonchas de jamón ibérico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1729.6 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 4041 kJ / 965 kcal
Tłuszcz 71.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 29.1 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...