Magret de pato con foie y salsa de Pedro Ximénez

4.2 6 rating
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de higos secos (sin el rabito y en mitades)
  • 40 g de azúcar
  • 20 g de vinagre de jerez
  • 200 g de vino Pedro Ximénez
  • 2 magrets de pato
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 120 - 125 g de foie mi-cuit de pato (en rodajas de 1 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 299.7 mg
Białko 13.8 g
Kalorie 1602 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...