Risotto de petit épeautre au poulet et au butternut

Risotto de petit épeautre au poulet et au butternut

2.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • le jus d'un citron jaune
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de thym déshydraté
  • 360 g de poulet en petits dés (2 filets)
  • 200 g de petit épeautre
  • 1 oignon en morceaux
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 20 g de vin blanc sec
  • 400 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 200 g de courge butternut en dés de 1 cm
  • 150 g de choux de Bruxelles coupés en deux
  • 100 g de crème fraîche
  • 20 g de persil frais pour la finition
  • parmesan râpé pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 98.4 mg
Białko 27.3 g
Kalorie 2780.6 kJ / 664.6 kcal
Tłuszcz 40.2 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 52.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...