Spaghetti all’arrabbiata mit Thunfisch

4.6 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1700 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Spaghetti
    500 g
  • Salz
    2 TL
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • roter Paprika
    150 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Chiliflocken, getrocknet nach Geschmack
    ½ - 1 ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Thunfisch in Öl, in der Dose Öl abgegossen
    350 g
  • Basilikumblätter, frisch nach Geschmack zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1041 mg
Białko 29 g
Kalorie 2154 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...