Kokoscurry mit Huhn und Karfiolreis (Low Carb)

4.4 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Karfiol in Röschen (ca. 4 cm)
    700 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 - 15 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Chilis, frisch (opcjonalnie) halbiert, etwas mehr in Scheiben geschnitten, zum Garnieren
    1 - 2
  • Zwiebeln halbiert, in Scheiben (0,5 cm)
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tikka-Paste (siehe Tipps)
    90 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wasser
    100 g
  • Mandeln, gemahlen (siehe Tipps)
    20 g
  • Hühneroberkeulen, ohne Haut, ausgelöst in Stücken (ca. 3 cm)
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Kokosmilch
    90 g
  • Korianderblätter, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1015 mg
Białko 25 g
Kalorie 1591 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...