Risottata - Huhn und Schwammerl

4.5 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    40 g
  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Paprika in Stücken (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Hühneroberkeule, ohne Knochen und Haut
    250 g
    250 g Hühnerbrust, ohne Haut
  • Champignons, frisch in Scheiben
    100 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    300 g
  • Paprikapulver, edelsüß (opcjonalnie)
    1 TL
  • Wasser
    450 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Spaghetti
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 728 mg
Białko 24 g
Kalorie 2163 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 14 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...