Tom Kha Gai

4.5 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) entkernt
    ½ - 1
  • rote Currypaste nach Geschmack
    1 - 2 EL
  • Sesamöl
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    1 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Kokosmilch
    500 g
  • Fischsauce
    1 TL
  • rote Paprika (ca. 400 g), in Streifen (1 cm x 4 cm)
    2
  • Bambussprossen frisch oder aus dem Glas, abgetropft
    150 g
  • Hühnerbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (3 cm)
    400 g
  • Champignons, frisch in Scheiben (5 mm)
    150 g
  • Limette in Spalten
    1
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 825 mg
Białko 28 g
Kalorie 2049 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...