Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
120 g ciastek korzennych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
70 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Duszone śliwki
-
400 - 500 g śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.4 kcal /
1152.4 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
354.3 mg