Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
ciastek korzennych120 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki35 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki500 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
cukru120 g
-
jajka4
-
mleka70 g
-
mąki pszennej25 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
wody1500 g
Duszone śliwki
-
śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 - 500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.4 kcal /
1152.4 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
354.3 mg