Urządzenia i Akcesoria
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Sernik z Varomy
-
120 g ciastek korzennych
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
120 g cukru
-
4 jajka
-
70 g mleka
-
25 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1500 g wody
Duszone śliwki
-
400 - 500 g śliwek bez pestek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
354.3 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1152.4 kJ /
275.4 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Zupa krem z zielonej sałaty
20 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min