Chicago deep dish-pizza

Chicago deep dish-pizza

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porties

Składniki

Taart
  • bloem, type 00
    240 g
  • water
    120 g
  • verse gist verkruimeld
    10 g
    1 tl gedroogde gist
  • extra vergine olijfolie plus een extra hoeveelheid voor het invetten
    30 gram
  • zout
    ½ tl
Vulling
  • Parmezaanse kaas
    30 g
  • mozzarella hard, in stukken gesneden
    350 g
  • ui doormidden gesneden
    40 g
  • teentje knoflook
    1
  • olijfolie
    15 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    300 g
  • suiker
    ½ tl
  • zout
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    ¼ tl
  • basilicum, gedroogd
    1 tl
  • oregano, gedroogd
    1 tl
  • paprika, zoet
    1 theelepel
  • salami pepperoni, in dunne plakjes
    80 g
  • bloem om te bestuiven

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1594.5 mg
Białko 34.8 g
Kalorie 3017.5 kJ / 721.2 kcal
Tłuszcz 40.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 55.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...