One Pot Pasta met Boerenkool en Fontina-kaassaus

One Pot Pasta met Boerenkool en Fontina-kaassaus

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portie

Składniki

  • ui gehalveerd
    50 g
  • teentje knoflook
    1
  • boerenkool in stukjes (2-3 cm)
    200 g
  • olie
    30 g
  • water
    450 g
  • room, elk type (van koemelk)
    100 g
  • melk
    100 g
  • zout
    ½ tl
  • nootmuskaat, gemalen
    2 - 3 snuifjes
  • groentebouillonpasta
    1 tl
    1 kubus groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • pasta, droge type, penne
    300 g
  • zonnebloempitten
    20 - 30 g
  • Fontina kaas geraspt of in kleine stukjes
    150 g
    150 g gorgonzola, in stukjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 771 mg
Białko 23 g
Kalorie 2730 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...