Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 1200 g water
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 200 g basmati rice
- 500 - 700 g green asparagus
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon sabayon sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Asparagus with Romesco Sauce
30 Min
Ratatouille
40 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Gazpacho
1hod. 15min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 Min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Gazpacho
1hod. 15min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Sicilian prawn salad
40 Min
Spring Greens Soup with Beans
35 Min