![Salatini alla curcuma e salsa al tonno Salatini alla curcuma e salsa al tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEC04880-AC63-4D78-9D5A-AE109976E0D9/Derivates/47A294A6-787F-45C9-A29F-5D894DFA99BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salatini alla curcuma
- 100 - 120 g di acqua + q.b.
- 250 g di farina di kamut
- 50 g di olio di semi di arachidi + q.b.
- 10 g di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 - 2 cucchiai di sale fino, a piacere
Salsa al tonno
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di anacardi al naturale (vedere varianti)
- 150 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben sgocciolato
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse speziata
10 min
Roll vegetariani
45min
Canapè di quinoa
30min
Pretzel di farro e saraceno
40min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1j
Salsa ai capperi
10 min
Himbasha (pane etiope in padella)
3 Std. 40 Min
Svizzere vegan
1j
Campana di pane
4h
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 min
Salsa al sedano (vegan)
15 min
Gomasio
15 min