Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g farina + q.b.
- 125 g di burro salato + q.b.
- 10 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza (vedere consigli)
- 1 pizzico di peperoncino Espelette, in polvere
Ripieno
- 300 g di melanzane
- 150 g di zucchine
- 100 g di carote, pelate
- 100 g di peperone rosso, pulito
- 50 g di senape
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 1 uovo
- 60 g di latte
- 70 g di panna da cucina
- 4 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1704 kJ / 407 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 Min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Bignè alla crema di funghi e speck
1 godz. 35 min
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Panini rosmarino e uva
3 godz. 20 min
Tortino di broccoli e speck in vasocottura
1 Std. 30 Min
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1óra
Torta salata con melanzane e pomodoro
1óra
Tartellette salate di verdure
1óra
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min