Sizilianische Brotsuppe

Sizilianische Brotsuppe

4.5 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
10 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2 - 3
  • Olivenöl
    40 g
  • passierte Tomaten, konserviert (2 Packungen à 500 g)
    1000 g
  • Oliven entsteint, schwarz oder grün oder gemischt
    60 g
  • Sardellenfilets, in Salz eingelegt (opcjonalnie) abgespült
    3
  • italienische Kräuter, getrocknet
    2 TL
  • Wasser
    800 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Weißbrot groß
    4 - 6 Scheiben
  • Mozzarella (4 Kugeln à 125 g), in Scheiben
    500 g
  • Basilikumblätter, frisch für die Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 256 kcal / 1074 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...