Kokosmilchreis mit Granatapfel-Ingwer-Sorbet

Kokosmilchreis mit Granatapfel-Ingwer-Sorbet

4.8 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz.
8 Portionen

Składniki

Granatapfel-Ingwer-Sorbet
  • Wasser
    230 g
  • Zucker
    150 g
  • Ingwer, frische Wurzel grob gehackt
    25 g
  • Granatapfel-Muttersaft (100% Saft ohne Zuckerzusatz)
    500 g
Kokosmilchreis und Fertigstellung
  • Basmati-Reis
    125 g
  • Kokosmilch
    250 g
  • Vollmilch
    250 g
  • Zucker
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Passionsfrüchte (Maracuja)
    8
  • Kokoschips
    Kokosraspel, zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 330 kcal / 1380 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...