![Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C82EFBB1-C21F-43FF-97EA-533BC6CC3520/Derivates/AD2CA676-F5EB-40BF-B799-6AD6299F6CB8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Belugalinsen
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 5 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
-
5
Stängel frischer Koriander, Blättchen abgezupft
lub 5 Stängel frische Petersilie, Blättchen agbezupft - 30 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 40 g Weißweinessig
- 50 g Walnüsse, halbiert
- 1 TL Honig
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Granatapfel, Kerne herausgelöst (ca. 100 g)
- 100 g Forellenfilets, geräuchert
- 100 g weiße Spargelstangen, gegart, aus dem Glas, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Papaya-Linsen-Salat
25min
Feldsalat mit Linsen
2 godz. 15 min
Linsentatar mit Räucherforelle
45min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 min
Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne
35min
Tagine mit Seeteufel
1h
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min