Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Olivenöl
- 5 EL frische Minze
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 - 30 g Butter, zum cremig rühren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topinamburpüree
40 min
Wasabi-Eier mit Erbsenstampf
1 godz.
Erbsen-Minz-Püree
25min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40 min
Petersilienöl
2 godz. 15 min
Möhrenpüree mit Olivenöl
35 min
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 min
Königsberger Klopse mit Erbsenpüree
45 min
Pastinakenpüree mit Lachs
30min
Kürbispüree mit Kokosmilch und Haselnüssen
40 min
Sellerie-Petersilienwurzel-Püree
45 min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35 min