Erbsen-Minz-Stampf

Erbsen-Minz-Stampf

4.3 91 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • grüne Erbsen, tiefgekühlt
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • frische Minze
    5 EL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Butter (opcjonalnie) zum cremig rühren
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 123 kcal / 513 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...