Erbsen-Minz-Stampf

Erbsen-Minz-Stampf

4.3 97 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • grüne Erbsen, tiefgekühlt
    500 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • frische Minze
    5 EL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Butter (opcjonalnie) zum cremig rühren
    20 - 30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 513 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...