Bohnensuppe mit Nudeln

Bohnensuppe mit Nudeln

4.1 109 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    20 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    100 g
  • weiße Bohnen (800 g), abgespült und abgetropft
    1 Dose
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    1000 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
    2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Nudeln klein, z.B. Muscheln, Hörnchen, Schleifen
    200 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer schwarz
    3 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 774 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...