Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 1 Dose weiße Bohnen (800 g), abgespült und abgetropft
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1000 g Wasser
-
2
Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Nudeln, klein, z.B. Muscheln, Hörnchen, Schleifen
- 1 Prise Salz
- 3 Prisen Pfeffer, schwarz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 Min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1h 10min
Bohneneintopf
1h
Dänische Erbsensuppe
1h
Sauerkrautsuppe
1h
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1h
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min